{ "title": "Biber Dolması", "image": "https://www.biber.web.tr/images/biber-dolmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:48:37", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Biber dolması Türkiye'mizin her bölgesinde sevilerek yapılan bir zeytinyağlı soğuk mezedir. Genellikle akşam yemekleri özel davetler ve çay saatlerinde sevilerek tüketilir. Genellikle zeytinyağı kullanılarak yapılır. Çok lezzetli bir yemektir. Şimdi sizlerle birlikte biber dolması yapımını inceleyelim.

Biber Dolması Malzemeleri
Biber Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç malzemesi için kuru soğanlar ince küp-küp yemeklik doğranır ve 2 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca doğranmış veya robottan geçirilmiş 2 adet domates ilave edilir ve domatesler karıştırılır. Yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler domatesin içerisine ilave edilerek hafifçe kavrulur. Yarım çay bardağı dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, 2 tatlı kaşığı tarçın, kuru nane, 2 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edilir. Daha sonra harç karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ise içerisine ince doğranmış maydanoz ve naneler ilave edilir ve karışım güzelce karıştırılır. Diğer bir taraftan dolmalık biberlerin üst kısmı açılır ve biberler güzelce yıkanır. Her biberin içerisine iç harcından doldurularak tencereye hizalı bir biçimde yerleştirilir. Buradaki önemli olan nokta ise pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok yoğun bir şekilde ve tepeleme doldurmamak gerektiğidir. Biberlerin yarısını biraz geçecek kadar iç harç doldurmanız yeterli olur. Dolmaların üzerini kapatmak için bir domates küçük küp şeklinde doğranarak her biberin üstüne kapatılır. Daha sonrasında ise uygun bir tencereye yerleştirilir. Son olarak dolmaların üzerine bir çay bardağı kadar zeytinyağı ilave edilir ve biberlerin yarısını geçecek kadar su ilave edilir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak dolmalar pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşak bir hal kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra da servis tabağında servis edilir.

Püf noktası
Afiyet olsun.
" } ] }