{ "title": "Biber Turşusu", "image": "https://www.biber.web.tr/images/biber-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 04:40:17", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hem de ayrı ayrı yapılmaktadır. Turşu her yemeğin yanına lezzet katmaktadır ve her sofrada bulunmakta olup hem acısı ile hem de tatlısı ile vazgeçilmez bir lezzet olmaktadır. Hazır satılan turşuların yanı sıra evde yapılan biber turşusu hem doğal hem sağlıklı olmaktadır. Biber turşusunun genelde acısı daha çok sevilmektedir. Bu nedenle hemen hemen herkes acıyı tercih etmektedir.

Biber Turşusu Malzemeleri
Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk önce 1 litre suyu kaynatarak, içerisine 5 ve 6 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edilmeli ve suyun içinde eritilir daha sonra soğumaya bırakılır. Sivri biberi mutlaka taze taze satın almayı tercih edin. Tercihe göre acı veya tatlı sivri biberler kullanılabilir. İlk önce biberleri iyice temizleyelim. Daha sonra saplarını bir miktar keserek tekrardan biberler iyice yıkanmalıdır. Temiz bir iğne ile ya da ince bir bıçak ile üzerinde 3 ya da 4 tane küçük delik açılmalıdır. Bütün işlem tamamlandıktan sonra sarımsakları soyarak yıkayalım. Kuru temiz ve büyük bir kavanoza koyarak aralarına sarımsakları koyalım ve biberleri düzgünce yerleştirelim. Üstüne sirkeyi boşaltalım. Maydanoz yapraklarını ise en üste koyarak, hazırlanan tuzlu suyu da ekleyelim. Biberlerin ise üste çıkmaması için, büyük bir taşı yıkayarak poşete geçirerek turşunun üstüne sıkıca yerleştirelim. Kavanozu kapatmadan önce 4 ya da 5 saat bekletilerek suyu azalmış ise su ilave edilir ve sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin ve kuru bir yerde dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu şekilde de 2 ya da 3 hafta bekletilir ve hazır hale gelmiş olur. Daha sonra açılarak tüketilebilir.
" } ] }