{ "title": "Biberli Bonfile", "image": "https://www.biber.web.tr/images/biberli-bonfile-7410.jpg", "date": "19.01.2024 08:05:05", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Biberli bonfile; Bonfile dananın sırt kısmından çıkartılan ve her hayvanda iki adet bulunan bir et çeşididir. Bonfile damak tadına göre değişik pişirme hallerine sahiptir. İster az pişmiş ister çok pişmiş olarak yapabilirsiniz. Ayrıca bonfile eti, salatalarda da kullanılabilen bir et çeşididir. Bonfile eti gerek görüntüsü gerekse lezzeti bakımından etlerin kralı olarak kabul edilir. O yüzdende bonfile etinin alırken etten anlayan birisi olmak önemlidir.

Biberli bonfile malzemeleri
Biberli bonfile nasıl yapılır?

Alacağınız bonfile parçasının yermek için hazırlanması, eti kullanacağınız yemeğin ne kadar güzel olacağını belirler. O yüzden çok önemlidir. Büyük bir et parçası olarak alınan bonfile etinin iyice sinir ve yağlardan arındırılması gerekmektedir. Bu şekilde temizlenen bonfile eti, iki yüz gramlık parçalar halinde kesilmeli ve her parça mutlakla ezilmelidir. Dana eti bonfile eti diğer etlere nazaran çok az yağlı olduğundan hazırlarken hafifçe yağlanması gerekir. O yüzdende bonfile etinin hazırlanması aşamasında üzerine zeytinyağı dökülmesi etin yumuşak düşmesini sağlar. Daha sonra havanda dövülen karabiberler hazırlanarak bonfile etinin üzerine serpiştirilir ve arkasından tuzda ilave edilerek bir fırça yardımı ile yağın kayganlaştırıcı özelliği kullanarak iyice etin üzerine yayılması gerekir. Daha sonra bonfile eti isteğinize göre ister ızgarada isterseniz de tava içerisinde çit yönlü olarak pişirilir. Pişme esnasında az pişmiş veya çok pişmiş olması tamamen tercih meselesidir. Diğer taraftan başka bir tava içerisine yağ ilave edilerek ocağa alınır ve içerisine mantar ve havanda ezilmiş sarımsak ilave edilerek sotelenir. Bonfilede kullanılan ve hazır olarak her yerde satılan Dömi glass sosu da ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamaya başlayan sosun içerisine öncelikli olarak krema ilave edilerek bir iki tur karıştırılır ve arkasından pişen bonfile etleri içerisine ilave edilir. Etinde eklenmesi ile bir iki tur daha pişirildikten sonra artık biberli bonfile etimiz hazır ve servis edilebilirdir. İstediğiniz garnitür ile süsleyerek bonfile etini servis yapabilirsiniz. Unutmayın sosdan etin üzerine dökülmesi hem tadını hem de görselliğini güzelleştirir.

Afiyet olsun.
" } ] }