{ "title": "Biberli Domates Turşusu", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Biberli-Domates-Tursusu-61.jpg", "date": "19.01.2024 20:09:41", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Biberli Domates Turşusu, Biberli domates turşusunu devamlı yaparım ve her yaptığımda içine acı biber, tatlı biber karışımı yaparım çünkü ailece acıyı çok severiz. Acı biber sevmeyenler sadece tatlı biber ile yapabilir. Ben kış aylarında çok sık grip olurum işte o zaman bir tabak turşu yanında bir kâse tarhana çorbası imdadıma yetişir. Turşu içinde bulunan sirke ve diğer malzemeler sayesinde vitaminli ve antioksidan etkisi bulundurur. Turşunun tek kusuru var oda fena halde iştah açması ve çok yemek yedirmesidir. Biberli domatesli turşu hem görünüşü çok güzel hem de çok lezzetlidir. Ben biberli, domatesli turşumu 1 litrelik kavanozlara yapıyorum ve yemek için turşudan aldıktan sonra kavanozu buzdolabına koyuyorum. Buyurun hanımlar biberli domates turşusunu yapmaya.

Biberli Domates Turşusu Malzemeleri
Biberli domates Turşusu Nasıl Yapılır?

Bir büyük kabın içerisine temizleyip yıkadığımız domatesleri rendeleyelim. Biberleri iyice yıkayıp saplarını ayıralım ve domatese ilave edelim. Sarımsakları kabuklarında ayırıp domateslerin içine doğrayalım. Sirkeyi, tuzu ve toz şekerini ilave edip iyice harmanlayalım. Diğer yanda turşu kavanozlarını ve kapaklarını iyice yıkayalım kavanozları bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Hazır olan turşuyu kavanozlara ağız kısmında 1-2 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırıyoruz. Kavanozun üstünde kalan boşluğa zeytinyağını ve defne yaprağını koyup kavanozların ağzını sıkıca kapatalım. Zeytinyağı üzerine koymamızın nedeni kavanozun içindeki turşuyu havayla temasını kesmek içindir. Yemek için her turşu çıkardığınızda zeytinyağının kavanoz içinde kalmasına özen gösterin.

Afiyet olsun.
" } ] }