{ "title": "Biberli Ekmek Hamuru", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Biberli-Ekmek-Hamuru-84.jpg", "date": "20.01.2024 13:03:23", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerekmisafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir hamur işidir. Özellikle nenelerimizin, annelerimizin elinden sıcacık yapılmış bu eşsiz lezzet hemen hemen her evde yapılmaktadır. Özellikle salçalı biberli ekmek, öğün aralarında açlığımızı bastırmak için kolaylıkla yapabileceğimiz bir hamur işidir. İster acılı biberli ekmek isterseniz de tatlı biber ile hazırlanabilmektedir. Farklı yöreler ait farklı tarifler olsa da biberli ekmek lezzet olarak hemen hemen birbirinin aynıdır. Fakat kalori olarak hamurunda oldukça yüksek kalori barındırdığı için diyet yapanlara önerilmemektedir.

Biberli Ekmek Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Biberli Ekmek Hamuru Yapılışı; Öncelik ile hamuru hazırlamak için; yağ, süt ve suyu yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Tuz ve şeker ekleyerek daha sonra un ve mayayı ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Üzeri için soğanları yemeklik doğruyoruz ve içerisine zeytinyağını, salça ve kırmızı pul biber ekleyip 2-3 dakika karıştırıyoruz. Mayası gelen hamuru yağlı fırın tepsisine yayıyoruz ve üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı yerleştiriyoruz. Son olarak susamları serpip 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Dilimleyip servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }