{ "title": "Biberli Ekmek", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Biberli-Ekmek-35.JPG", "date": "19.01.2024 16:27:03", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "
Biberli ekmek, Hatay yöresinin kahvaltılarında olsun öğle yemeklerinde olsun çayın yanında olsun en gözde ekmeklerindendir. Eğer ki bir gün Hatay sokaklarında gezdi iseniz ya da gezecek iseniz sokaklarda Hatay hanımlarının o güzel ellerinden çıkan o güzelim biberli ekmek kokusu mutlaka burnunuza gelecektir. Bizlerde bu biberli ekmek lezzetinden mahrum kalmayasınız diye sizlerle bu tarifi paylaşmak istedik. Evde kolaylıkla elinizdeki malzemeler ile hazırlayabilirsiniz.

Biberli Ekmek Malzemeleri
Biberli Ekmek Üzeri için
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına ılık süt, toz şekeri ve instant hamur mayası alın hafif bir şekilde karıştırın. Mayası şiştiği zaman diğer malzemeleri de içine ilave edip güzel bir şekilde yoğurun. Hamurun üstünü bir bezle kapatarak bir süre dinlendirin. Bu sırada üstü için verdiğimiz malzemeleri rondo doğrayıcı yardımı ile doğrayın. Sonra baharat ve yağ da ilave ederek hepsini bir güzel bir şekilde harmanlayın. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve daire biçiminde açın. Bu hamurları fırın tepsisine dizin ve daha önce üzeri için hazırladığınız karışımdan hamurların üzerine yayarak her kısmına ulaşmasını sağlayın. Parmaklarınızın ucu ile çok hafif bastırın ve önceden 190 santigrat derecede ısıtılmış fırında aşağı yukarı yarım saat kadar pişirin. Hatay usulü biberli ekmek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }