{ "title": "Biberli Lor", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Biberli-Lor-95.jpg", "date": "19.01.2024 05:40:15", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Biberli Lor, Lor peyniri yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünü olup kısa ömürlüdür. Çok çabuk bozulma özelliğine sahiptir. Ayrıca evde yapımı çok basittir, tüm marketlerde de rahatlıkla bulabileceğiniz bir peynir çeşididir. Kalsiyum yönünden en zengin peynir çeşitlerinden biridir. İngilizler'in ünlü 'ricotta' peynirinin daha yumuşak halidir. Bu vereceğimiz tarifi neredeyse hemen her yerde rahat, rahat kullanabilirsiniz. Özellikle çocuklara sabah kahvaltısı için değişik bir alternatif olabilir. Bide görsel açıdan birazcık süsleme yaparsanız daha şahane olur. Sabah kahvaltısı, ara öğün, 5 çayı, akşam yemeklerinde meze olarak. Tercih tamamen sizin. Çok basit ve pratik tarifimizi hemen vermeye başlayalım.

Biberli Lor için gerekli malzemeler
Biberli Lor Nasıl Yapılır?

Tüm biberlerimizi yeşil, kırmızı ve sarı olmak üzere güzelce yıkadıktan sonra içinin çekirdekli kısımlarını temizleyip, yarım parmak kalınlığında doğruyoruz. Doğranmış olan biberleri teflon bir tavada az yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz. Kavrulan biberler soğuduktan sonra temizlenip ince, ince kıyılan maydanozları ve lor peyniri biberlerle karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi damak tadımıza göre ayarlayıp üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis tabağına alıyoruz. Vermiş olduğum malzeme listesine ölçü eklemedim, çünkü malzemeleri isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }