{ "title": "Biberli Poğaça", "image": "https://www.biber.web.tr/images/biberli-pogaca-7731.jpg", "date": "20.01.2024 05:35:29", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Biberli poğaça, Biber çok faydalı bir sebzedir. Yediğimiz her şeyin içerisinde neredeyse bulunur. Sağlık açısından çok faydalıdır. Tedavilerde bile biber çok sık kullanılmaktadır. Biberin çok fazla çeşidi vardır. Çarliston, kırmızı biber, yeşil biber ve karabiber buna örnektir. Kilo vermeyi kolaylaştırır, baş ağrısına iyi gelir, sindirim sistemi gibi sorunları giderir. Ağrıyan bölgeye birkaç damla biber yağı sürüldüğünde ağrıyan bölgede ağrının azalacağı görülür. Bütün biber çeşitleri hafızaya iyi gelmektedir. Beyni geliştirir ve güçlendirir, unutkanlığı azaltır. Hatta ruh sağlığına bile iyi gelmektedir. Kanser tedavisinde de beyaz biber kullanılmaktadır. Kurutulmuş biber bir tencere kaynatıldığında kaynamış biberi solumak migren hastalığına iyi gelir. Öksürük varsa biber ve bal karışımı tüketildiğinde öksürüğün azaldığı görülür. Sindirim sistemine iyi gelir, kalp sağlığını korur, yüksek kan basıncına, diş ağrılarına, cilt sağlığına, solunum yollarına, saç sağlığına ve katarakt hastalığına iyi geldiğini söylemek mümkündür.

Biberli poğaça tarifi malzemeleri
Üzeri için
Biberli poğaça tarifi yapılış şekli: Maya, şeker ve ılık süt bir kapta mayalanır. Daha sonra un havuz şeklinde açılır. Ortasına sıvı yağ, ılık su, tuz ve mayalı karışım eklenip hamur yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. 1 saat kadar hamur mayalandırılır. Daha sonra soğan ve biber robottan çekilir. Daha sonra lor peyniri, biber salçası, kimyon, domates salçası, susam, tuz, nane, sıvı yağ, kekik eklenir ve karıştırılır. Hamurlardan bezeler alınır ve tepsiye dizilir. Üzeri bastırılıp içerisine hazırlanan karışım koyulur ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ve servis edilir.
" } ] }