{ "title": "Biberli Tavuk Sote", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Biberli-Tavuk-Sote-21.JPG", "date": "21.01.2024 14:36:15", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişirilmesini sağlar. Soteleme yaparken yüksek ateş kullanıldığı için tavukların yüzeyi kızararak suyunu içine hapseder. Bu sayede böylelikle tavuğun suyu içinde kalarak daha yumuşak ve ağızda dağılan bir tavuk pişirmiş olur. Sote yapmanın kendine özgü püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına dikkat edildiği takdirde oldukça lezzetli tavuk sote yapılır. Sote için kalın tabanlı tavalar tercih edilmelidir. Tavaya mutlaka az miktarda da olsa yağ konulması gerekir. Sote edilen tavuklar sık sık karıştırılmalıdır. Aksi halde suyunu bırakarak istenilen lezzet elde edilmeyebilir. Sote yemekleri çok geniş bir yelpaze oluşturur. Soteleme üzerine yüzlerce yemek tarifi vardır. Biberli tavuk sote aralarında en yaygın şekilde yapılanıdır. Neredeyse tüm tariflerde uygulama aynıdır. Biberli tavuk sote yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Kısa sürede rahatlıkla hazırlanır.