{ "title": "Domates Kırmızı Biber Sosu", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Domates-Kirmizi-Biber-Sosu-86.jpg", "date": "21.01.2024 06:27:39", "author": "Pelin Doğan", "article": [ { "article": "Domates kırmızı biber sosu; makarna, patates kızartması türü yemeklerin yanında sunulabilecek en ideal soslardan biridir. Çok sevilen bir sos türü olmakla birlikte soğan, sarımsak ve acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca katkı maddesi içeren ürünleri sevmeyen insanlar bunu ketçap niyetine de kullanabilmektedir.

Domates Kırmızı Biber Sosu Gerekli Malzemeleri
Domates kırmızı biber sosu nasıl yapılır?

Domates ve biberlerin sap kısımları kesilip biberlerin tohumları da temizlenir. Domates ve biber kabuğu sos içinde rahatsız edici olabileceği ve kıvamı bozabileceği için onların da soyulması önerilir. Fakat biberler için bu pişirme işleminden sonra yapılacaktır. Pişirmek için temizlenmiş olan biberler yağlı kâğıt üzerinde fırın tepsisine dizilir. Fırın ızgara modunda 180-200 derece sıcaklıkta pişirilirken arada sırada biberlerin tersleri çevrilerek her yerinin eşit derecede pişmesi sağlanır. Daha sonra kabukları soyulan biberler orta kalınlıklarda doğranır. Domatesler de soyulduktan sonra küp şeklinde doğrandıktan sonra 3-4 parçaya bölünen sarımsaklar kokusu çıkana kadar sıvı yağda kavrulur. Üzerine doğradığımız domatesleri ekledikten sonra kırmızı biber, tuz, sirke ve şekerler de eklenir. Biraz altı üstüne gelecek şekilde karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak 2 saat kadar bir süre kıvam alması beklenir. Pişirme işleminin ardından püre haline gelmesi için karıştırıcı ile ezildikten sonra vakit kaybetmeden kavanozlara doldurulur. Kavanozların kapağı sıkıca kapatılmalı ve taşması engellenmelidir. Son olarak ise kavanozlar ters çevrilerek soğuması beklendikten sonra domates kırmızı biber sosu hazır olacaktır.
" } ] }