{ "title": "Domatesli Biber Turşusu", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Domatesli-Biber-Tursusu-69.jpg", "date": "21.01.2024 22:08:40", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Domatesli biber turşusu; Su koyulmadan yapılan ve sadece domatesin suyu yeterli olan bir turşu çeşididir. Turşu, ilk Türkler tarafından yapılan bir garnitür çeşididir. Ülkemizde çok yaygın olarak yapılan turşu çeşitleri günümüze gelinceye kadar birçok çeşidi türetilmiştir. Bunlardan birisi de domatesli turşu 'dur. Genellikle biber, lahana kornişon, havuç gibi sebzelerle de yapılan turşu çeşitleri vardır. Turşular kış aylarında yemeklerin yanında Türk mutfağının vazgeçilmezlerinin başında gelir. Birçok hamur işi ile tüketildiği gibi kısır gibi mutfağımıza özgü yemeklerin yanında çok fazla olarak tüketilse de domatesli biberli turşu daha çok sabah kahvaltılarında tüketilen bir turşu çeşididir. Küçük sarı biberler ile yapılan bu turşu çeşidinin tatlı olanları da acılı olanları da vardır. Bu tercihe göre değişiklik göstermektedir.