{ "title": "Domatesli Biberli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Domatesli-Biberli-Bulgur-Pilavi-64.jpg", "date": "20.01.2024 05:52:35", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Domatesli Biberli Bulgur Pilavı, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir pilav türüdür. Bulgur zaten pirince göre daha az kalorili ve daha besleyicidir. Yaz aylarında daha çok tercih edilmesinin sebebi ise domates ve biberin mevsimi olduğudur ve bu sebzelerde pilava ayrı bir lezzet katar.

Domatesli biberli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Domatesli biberli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyuyoruz. Daha sonra küp-küp doğradığımız soğanı çok az kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine yine küp-küp doğradığımız üç dört adet kabuğunu soyduğumuz domatesleri, bir yemek kaşığı domates salçası ve küçük küçük doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz. Son olarak da pilavlık bulguru, pul biberi, karabiberi, su ve tuzunu ekleyerek domatesli biberli bulgur pilavını suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pilavımız dinlendikten sonra servise hazırdır.

" } ] }