{ "title": "Etli Biber Dolması", "image": "https://www.biber.web.tr/images/etli-biber-dolmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:20:45", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Etli Biber Dolması, Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan ve yanında da bol miktarda yoğurt ile tüketilen bir yemek türü olmaktadır. Özellikle ev hanımlarının misafiri geldiği zaman yaptıkları yemekler arasından biri olmaktadır. Çünkü genellikle ağır misafirlere etli yemekler tercih edilmektedir. Fakat bu yemeği her bayan aynı lezzette yapamamaktadır. Bu nedenle annelerden yardım alınmaktadır. Ayrıca biberine ve mevsimine göre pişme süresi değişen bu yemek tadı damaklarda bırakmaktadır. Hem doyurucu hem de lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Etli Biber Dolması Malzemeleri
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak dolmalık biberleri iyice yıkayalım daha sonra sap kısımlarını ayırarak kapak yapılabilecek gibi bıçak yardımı ile keselim ve bütün çekirdekleri çıkartalım. Biberlerin içini ise parmağınız ile hafif bir şekilde tuzlayalım. Sonra pirinçleri yıkayıp iyice süzelim ve daha sonra domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayırarak doğranmalıdır. Kıymayı, yemeklik doğranmış olan soğanı, margarinin veya sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice harmanlayalım. Bir tatlı kaşığı ile biberlerin içini hazırlanan harç ile dolduralım çok fazla doldurmamaya özen gösterilmelidir çünkü pirinçler piştikçe şişmektedir ve dağılmalar meydana gelebilir. Doldurulan dolmalık biberleri derin olan bir tencereye dik ve yan yana olacak şekilde yerleştirilir. Geriye kalan yağı ve domates salçasını küçük bir tava içinde kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edilir ve hazırlanan sosu biberlerin yan tarafından tencereye koyulur. İçerisindeki su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirilmelidir ve kaynadıktan sonra ise kısık ateşe alınmalıdır. Yarım saat sonra biberlere çatal ile bakıldığı zaman rahat deliniyor ise dolma pişmiş ve servise hazır olduğu bilinir. Daha sonra sıcak sıcak tabaklara alınarak servis yapılır.
" } ] }