{ "title": "Fırında Biber Dolması", "image": "https://www.biber.web.tr/images/firinda-biber-dolmasi(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:23:06", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zevkle sunabileceğimiz bir lezzettir. Etli ve zeytinyağlı olarak damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz. Genelde ocakta yaptığımız bu tarifi dilerseniz gelin bir de fırında deneyelim.

Fırında Biber Dolması Malzemeleri 6 Kişilik
Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Dolmalık biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Üzerine bir miktar tuz döküp beklemeye alıyoruz. Tavaya bir miktar yağ alıp, kuru soğanları iri iri doğrayarak tavada soteliyoruz. Bu sırada pirinçleri bolca yıkayıp süzüyoruz. Kavurduğumuz soğanın üzerine pirinçleri alıyoruz. Üzerine kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Biber salçasını, baharatları ve bir çay bardağı kadar suyu ilave ediyoruz. En son içine sarımsağı rendeleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Bir kere kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı şekeri ekliyoruz. Taze nane ve maydanozu isteğe göre küçük küçük doğrayarak ilave ediyoruz. Daha önce temizleyip hazırladığımız dolmalık biberlerin içine harcımızı dolduruyoruz. Çok sıkı olmamasına dikkat ediyoruz. Pirinçlerin şişme payını hesaplayarak harcı yarısına kadar dolduruyoruz. Kapak yapmak üzere hazırladığımız domatesleri içini doldurduğumuz biberlerin üzerine kapatalım. Fırın tepsisine dik olarak yerleştirdiğimiz biberleri dizelim. Biberlerin alt kısımlarında çatal ile delik açalım. Bu şekilde üzerine eklediğimiz suyu çekmesi daha kolay olacaktır.1 çay bardağı ılık suyun içine biber salçası koyup karıştırıyoruz. Biberlerin üzerine gezdiriyoruz. Biberlerin parlaması için bir miktar zeytinyağı da döktükten sonra daha önce 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }