{ "title": "Patlıcanlı Biberli Sos", "image": "https://www.biber.web.tr/images/Patlicanli-Biberli-Sos-43.jpg", "date": "21.01.2024 13:35:42", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı biberli sos, Ben bu tarifi lezzeti ilk kardeşimde tatmıştım. Daha sonra kendim de denedim Özellikle yufka böreği ve sade poğaçalarla çok güzel gidiyor. İlk defa yaptığımda çok güzel oldu evdekiler bayıldı. Hem kahvaltı da hem de yemeklerle birlikte yediler. Şimdiden kolay gelsin.

Patlıcanlı biberli sos için gerekli malzemeler
Patlıcanlı Biberli Sos Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberleri iyiye yıkayıp kurulayın ve başlarını keserek çekirdeklerini boşaltın yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin kabuklarını ayırın ve bir kenara koyun. Patlıcanları da aynı şekilde közleyin, Közlediğiniz patlıcanları buzdolabı poşetine koyarsanız soymanız daha kolay olur. Domatesleri de üzerine çizik atarak kaynar suda bekletin ve kabuklarını kolayca soyun.

Daha sonra domatesleri ve yeşil sivri biberleri robottan geçirin ve 6-7 litrelik bir tencereye boşatın ve biraz kaynatın. Daha sonra közlenen patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı robattan geçirin ve ocaktaki domateslere ekleyerek bir taşım kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz, salça, sarımsak ve sıvı yağı ekleyin. Tekrar ocağa alın. Bu defa ocağınız biraz kirlenecek. Karıştırarak pıt pıt sesleri eşliğinde 20-25 dakika kaynatın.

Eğer sosunuzu kış için hazırlıyorsanız aşağıdaki kurallara uymak önemlidir. Patlıcanlı biberli sosun çok kaynamasına uzun süre bozulmadan kalması açısından dikkat ediniz. Kapaklarınız mutlaka yeni ve kuru olsun. Ocağın altını kapatır kapatmaz kavanoza boşaltın ve kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Ters çevirerek bez serdiğiniz tezgâhın üzerine koyun. Sonra tüm kavanozları kapağı aşağıda olacak şekilde ters çevirin ve üzerine bir havlu örtüp 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kapakların ortası çökmüş ise tutmuş demektir. Uygun serin yerde muhafaza edin. Tutmayanları tekrar tencereye döküp aynı işlemi deneyerek tekrarlayabilirsiniz.

Kışlık patlıcanlı biberli sos kapağı açılmadığı sürece uzun süre dayanır açınca buzdolabında saklayın üzerine maydanoz ya da nane çok yakışır bu şekilde servis edebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına makarnanın üzerine, tavuk ve köfte ile çok lezzetli olur. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }