{ "title": "Zeytinyağlı Biber Dolması", "image": "https://www.biber.web.tr/images/zeytinyagli-biber-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:09:47", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Zeytin yağlı biber dolması, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden olan dolmanın her çeşidi severek tüketilir. Bunlardan en vitaminli olan biberden yapılan zeytin yağlı biber dolmasıdır. Biber dolması etli olabileceği gibi zeytin yağlı da yapılabilir. Eğer dolmanın hafif olmasını istiyor iseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz. Şimdi sizlere zeytin yağlı dolmanın tarifini paylaşacağım.

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Biberler güzelce yıkanıp temizlenir. Bir taraftan iç malzemeler hazırlanmaya başlar. Öncelikle pirinçler güzelce yıkanıp süzgeçten geçirilir. Soğanların kabuğu soyulup güzelce yıkanır. Ardından ince ince doğranır. Domatesler yıkanıp rendelenir. Dere otu ince kıyım doğranır. (Bir kısmı iç malzemeye bir kısmı ise dolma piştikten sonra üzerine serpilecek) Soğanlar zeytinyağında kavrulur. Süzülen pirinç, domates, karabiber, salça, pul biber ve diğer malzemelerde kavrulmakta olan soğanların içine karıştırılarak bir bardak suda biraz pişirilir. İç harç soğuduktan sonra biberler doldurulur. Üzerine kapak olarak biber sapı ya da domates kullanılabilir. Yayvan bir tencereye biberler dizilir. Üzerine bir tabak yerleştirilir. Biberlerin üzeri kapatılacak şekilde su koyulur. Suya bir tutam tuz eklenir. Kaynamaya başlayınca altı kısılır kısık ateşte pişirilir. Zeytin yağlı yemeklerde olduğu gibi, iki adet küp şeker suyun içine atılır. Yaklaşık 40 dakika pişirilir. Son olarak dolmaların üzerine dere otu serpilir.

Afiyet olsun. (Dilerseniz iç harcınıza kuş üzümü de ekleyebilirsiniz.
" } ] }