Biber salatası yapılışına ilk olarak önceden hazırlamış olduğumuz bir tava içerisine sıvı yağı ilave ederek başlıyoruz. Tavaya ilave edilen sıvı yağı iyice kızdıralım fakat dikkat edin yağ yanmasın. Kızan yağın içine sarımsakları ilave edin ve birkaç dakika kadar soteleyin. Yıkayıp kurulanan biberlerin içlerini çıkartarak doğramalısınız yani biberlerin çekirdekleri çıkarılmalı ve temizlenen ardından da doğrama tahtasında halka şeklinde doğranan biberleri sarımsakların üzerine ekleyerek 5 dakika kadar biberleri ve sarımsakları beraber soteleyin. Suyu, karabiberi, pul biberi, cevizi ve tuzu ilave edin.
Su çekene kadar pişirin ve su tamamen çektiğinde biber salatasını ocaktan alarak sirke ilave edin. Biberler soğuduktan sonra yoğurtla karıştırarak servis yapabilirsiniz. Bilinmesi gereken bir husus bu salatanın soğuk olarak yani meze şekkinde tüketilmesidir.
Afiyet olsun.