Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp kışa saklanması oldukça mantıklıdır. Ayrıca yaz aylarında fiyatlar daha uygun olduğu mutlaka değerlendirilmelidir. Tercihe göre yazın da hazırlanarak tüketilebilir. Kırmızı biberle yapılan bu lezzetli sos genellikle kahvaltılarda kullanılır. Kızarmış sıcak ekmeğin üzerine sürülerek sade bir şekilde tüketilebilir. Bu tür soslara marketlerde kolaylıkla rastlanır. Fakat evde hazırlanan sosların yerini tutmaz. Evde hazırlanan soslarda katkı maddesi bulunmadığı için oldukça sağlıklıdır. O nedenle imkânı olanların hazır sos yerine evde hazırlanmış olanları tercih etmesi tavsiye edilir. Kırmızı biber hazırlaması oldukça kolaydır. Küçük cam kavanozlara konularak rahatlıkla buzdolabında muhafaza edilebilir.

Kırmızı Biber Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg kırmızı köz biber
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 adet chili biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker

Kırmızı Biber Sosu Nasıl Yapılır?


Kırmızı biber sosu için öncelikli olarak közlenmesi gerekir. Közleme işlemi için büyük marketlerde satılan ocak üstünde kullanılmak üzere satılan közleme tavaları kullanılabilir. Tercihe göre kırmızı biberler fırında da közlenebilir. Közleme işlemi öncesi kırmızı biberler iyice yıkanıp kurulanmalıdır. Her birinin üzerine bıçakla birkaç delik açılmalıdır. Daha sonra biberler fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Közlenen biberler fırından çıkarılarak soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve çekirdekleri ayıklanır. Kırmızı köz biberler robottan geçirilerek derin bir tencereye alınır. Domatesler kabuklarıyla birlikte yıkanarak dörde bölünür. Domatesler de robottan geçirilerek tencereye alınır. Tencere ocağa alınarak harlı ateşte sos pişirilmeye başlanır. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince kıyılarak tencereye ilave edilir. Chili biberler saplarından ayıklanarak tencereye ilave edilir. Acı tat sevmeyenler chili biber tercih etmeyebilir. Onun yerine biraz kırmızı pul biber kullanılabilir. Sos kaynamaya başlayınca içerisine limon suyu, zeytinyağı, tuz, baharatlar ve şeker ilave edilir.

Kırmızı biber sosu koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır. Pürüzsüz bir kıvam bulması için tencere içerisindeyken blenderden geçirilir. İç cevizler çok kısa süre robottan geçirilerek iri parçalar hallinde ufalanmalıdır. Robot kullanımına gerek kalmadan cevizler elle kırılarak da kullanılabilir. Sosun içerisine iç ceviz ilavesi de yapılarak ocağın tekrar altı açılır. Sos yaklaşık 2-3 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve ilk sıcaklığını kaybetmesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilir. Sos durdukça kıvam bulacağı için sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozların kapakları kapatılarak her biri ters çevrilir ve karanlık bir yerde saklanabilir. Küçük boyda kavanozlar tercih edilirse sos bozulmadan kısa sürede muhafaza edilir. Kapağı açılan soslar mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.01.2024 22:23:03
Kırmızı Biber Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kırmızı Biber Sosu Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Sosu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kapya Biber
Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C, K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastal...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin...
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı i...
Biber
Biber
Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ...
Pul Biberli Yoğurt
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca...
Cin Biber
Cin Biber
Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac...
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinliği...
Biber Turşusu
Biber Turşusu
Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hem de ayrı ayrı yapılmaktadır. T...
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun...
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüketilmektedir. Ancak yeni tatlara da kapıyı aralamak gerekir. Kırmızı biber turşusu tarifimiz k...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon ise toksinlerden vücudu arındırmaya yardımcı olur. Bu karışımlar bir araya geldiğinde müthiş b...

 

Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Cin Biber
Biberli Tavuk Sote
Biber Tohumu
Biber Turşusu
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Turşusu
Yoğurt Limon Pul Biber
Acı Biberli Domates Sosu
Biber Yetiştiriciliği
Pul Biber
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Biberli Ekmek Hamuru
Kırmızı Biber Sosu
Fırında Biber Dolması
Kırmızı Biber
Dolmalık Biber
Biberli Tuzlu Kurabiye
Dolma Biber
Biber Sosu
Biber Kızartması
Biberli Yoğurt
Domatesli Biberli Poğaça
Biberli Yumurta
Biberli Lor
Domates Kırmızı Biber Sosu
Popüler İçerik
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril...
Pul Biber
Pul Biber
Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak...
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru patlıcan  biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ...
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerek misafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir ...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024