Biber Turşusu

Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hem de ayrı ayrı yapılmaktadır. Turşu her yemeğin yanına lezzet katmaktadır ve her sofrada bulunmakta olup hem acısı ile hem de tatlısı ile vazgeçilmez bir lezzet olmaktadır.
Hazır satılan turşuların yanı sıra evde yapılan biber turşusu hem doğal hem sağlıklı olmaktadır. Biber turşusunun genelde acısı daha çok sevilmektedir. Bu nedenle hemen hemen herkes acıyı tercih etmektedir.

Biber Turşusu Malzemeleri

  • 1 kilo sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım litre üzüm sirkesi veya elma sirkesi
  • 5 ya da 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 demet maydanoz

Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk önce 1 litre suyu kaynatarak, içerisine 5 ve 6 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edilmeli ve suyun içinde eritilir daha sonra soğumaya bırakılır. Sivri biberi mutlaka taze taze satın almayı tercih edin. Tercihe göre acı veya tatlı sivri biberler kullanılabilir. İlk önce biberleri iyice temizleyelim. Daha sonra saplarını bir miktar keserek tekrardan biberler iyice yıkanmalıdır. Temiz bir iğne ile ya da ince bir bıçak ile üzerinde 3 ya da 4 tane küçük delik açılmalıdır. Bütün işlem tamamlandıktan sonra sarımsakları soyarak yıkayalım. Kuru temiz ve büyük bir kavanoza koyarak aralarına sarımsakları koyalım ve biberleri düzgünce yerleştirelim.
Üstüne sirkeyi boşaltalım. Maydanoz yapraklarını ise en üste koyarak, hazırlanan tuzlu suyu da ekleyelim. Biberlerin ise üste çıkmaması için, büyük bir taşı yıkayarak poşete geçirerek turşunun üstüne sıkıca yerleştirelim. Kavanozu kapatmadan önce 4 ya da 5 saat bekletilerek suyu azalmış ise su ilave edilir ve sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin ve kuru bir yerde dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu şekilde de 2 ya da 3 hafta bekletilir ve hazır hale gelmiş olur. Daha sonra açılarak tüketilebilir.
21.01.2024 04:40:17
Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biber Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biber Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kapya Biber

Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C...
Devamını Oku

Çarliston Biber

Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmakt...
Devamını Oku

Domatesli Biberli Et Kavurma

Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, bi...
Devamını Oku

Biber

Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlal...
Devamını Oku

Pul Biberli Yoğurt

Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha...
Devamını Oku

Cin Biber

Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalı...
Devamını Oku

Biberli Tavuk Sote

Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kul...
Devamını Oku

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kali...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Közlemesi

Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerind...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüke...
Devamını Oku

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon i...
Devamını Oku

Acı Biberli Domates Sosu

Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumuz sos kış...
Devamını Oku

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23'ü Çin'de, %10'u Türkiye'de, %9'u Nijerya'da yetiştirilme...
Devamını Oku

Pul Biber

Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmaktadır...
Devamını Oku

Kuru Patlıcan Biber Dolması

Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde farklı ya...
Devamını Oku

Biberli Ekmek Hamuru

Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerekmisafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir hamur iş...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp kışa sak...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zev...
Devamını Oku

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber tohumları ile çoğaltılarak üretimi yapılan bir sebzedir. Oldukça faydalı bir besindir ve birçok şekilde yemek yapılarak kullanıl...
Devamını Oku

Dolmalık Biber

Dolmalık biber ile zeytinyağlı ya da kıymalı dolma yapılabilir. Tercihinize bağlı olarak yapılabilecek bu iki dolma şekli de hazırlanışı kolay bir o kadar da...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024