İlk önce 1 litre suyu kaynatarak, içerisine 5 ve 6 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edilmeli ve suyun içinde eritilir daha sonra soğumaya bırakılır. Sivri biberi mutlaka taze taze satın almayı tercih edin. Tercihe göre acı veya tatlı sivri biberler kullanılabilir. İlk önce biberleri iyice temizleyelim. Daha sonra saplarını bir miktar keserek tekrardan biberler iyice yıkanmalıdır. Temiz bir iğne ile ya da ince bir bıçak ile üzerinde 3 ya da 4 tane küçük delik açılmalıdır. Bütün işlem tamamlandıktan sonra sarımsakları soyarak yıkayalım. Kuru temiz ve büyük bir kavanoza koyarak aralarına sarımsakları koyalım ve biberleri düzgünce yerleştirelim.
Üstüne sirkeyi boşaltalım. Maydanoz yapraklarını ise en üste koyarak, hazırlanan tuzlu suyu da ekleyelim. Biberlerin ise üste çıkmaması için, büyük bir taşı yıkayarak poşete geçirerek turşunun üstüne sıkıca yerleştirelim. Kavanozu kapatmadan önce 4 ya da 5 saat bekletilerek suyu azalmış ise su ilave edilir ve sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin ve kuru bir yerde dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu şekilde de 2 ya da 3 hafta bekletilir ve hazır hale gelmiş olur. Daha sonra açılarak tüketilebilir.