Biberli Bonfile

Biberli bonfile; Bonfile dananın sırt kısmından çıkartılan ve her hayvanda iki adet bulunan bir et çeşididir. Bonfile damak tadına göre değişik pişirme hallerine sahiptir. İster az pişmiş ister çok pişmiş olarak yapabilirsiniz. Ayrıca bonfile eti, salatalarda da kullanılabilen bir et çeşididir. Bonfile eti gerek görüntüsü gerekse lezzeti bakımından etlerin kralı olarak kabul edilir.
O yüzdende bonfile etinin alırken etten anlayan birisi olmak önemlidir.

Biberli bonfile malzemeleri

  • Altı adet bonfile parçası,
  • 12 adet dilimlenmiş halde kültür mantarı,
  • Bir Yemek kaşığı tane karabiber,
  • İki Yemek kaşığı krema,
  • Üç diş sarımsak,
  • İki Yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir çay kaşığı tuz,

Biberli bonfile nasıl yapılır?


Alacağınız bonfile parçasının yermek için hazırlanması, eti kullanacağınız yemeğin ne kadar güzel olacağını belirler. O yüzden çok önemlidir. Büyük bir et parçası olarak alınan bonfile etinin iyice sinir ve yağlardan arındırılması gerekmektedir. Bu şekilde temizlenen bonfile eti, iki yüz gramlık parçalar halinde kesilmeli ve her parça mutlakla ezilmelidir. Dana eti bonfile eti diğer etlere nazaran çok az yağlı olduğundan hazırlarken hafifçe yağlanması gerekir. O yüzdende bonfile etinin hazırlanması aşamasında üzerine zeytinyağı dökülmesi etin yumuşak düşmesini sağlar. Daha sonra havanda dövülen karabiberler hazırlanarak bonfile etinin üzerine serpiştirilir ve arkasından tuzda ilave edilerek bir fırça yardımı ile yağın kayganlaştırıcı özelliği kullanarak iyice etin üzerine yayılması gerekir.
Daha sonra bonfile eti isteğinize göre ister ızgarada isterseniz de tava içerisinde çit yönlü olarak pişirilir. Pişme esnasında az pişmiş veya çok pişmiş olması tamamen tercih meselesidir. Diğer taraftan başka bir tava içerisine yağ ilave edilerek ocağa alınır ve içerisine mantar ve havanda ezilmiş sarımsak ilave edilerek sotelenir. Bonfilede kullanılan ve hazır olarak her yerde satılan Dömi glass sosu da ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamaya başlayan sosun içerisine öncelikli olarak krema ilave edilerek bir iki tur karıştırılır ve arkasından pişen bonfile etleri içerisine ilave edilir. Etinde eklenmesi ile bir iki tur daha pişirildikten sonra artık biberli bonfile etimiz hazır ve servis edilebilirdir. İstediğiniz garnitür ile süsleyerek bonfile etini servis yapabilirsiniz. Unutmayın sosdan etin üzerine dökülmesi hem tadını hem de görselliğini güzelleştirir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:05:05
Biberli Bonfile ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biberli Bonfile Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biberli Bonfile"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kapya Biber

Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C...
Devamını Oku

Çarliston Biber

Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmakt...
Devamını Oku

Domatesli Biberli Et Kavurma

Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, bi...
Devamını Oku

Biber

Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlal...
Devamını Oku

Pul Biberli Yoğurt

Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha...
Devamını Oku

Cin Biber

Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalı...
Devamını Oku

Biberli Tavuk Sote

Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kul...
Devamını Oku

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kali...
Devamını Oku

Biber Turşusu

Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Közlemesi

Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerind...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüke...
Devamını Oku

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon i...
Devamını Oku

Acı Biberli Domates Sosu

Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumuz sos kış...
Devamını Oku

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23'ü Çin'de, %10'u Türkiye'de, %9'u Nijerya'da yetiştirilme...
Devamını Oku

Pul Biber

Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmaktadır...
Devamını Oku

Kuru Patlıcan Biber Dolması

Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde farklı ya...
Devamını Oku

Biberli Ekmek Hamuru

Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerekmisafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir hamur iş...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp kışa sak...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zev...
Devamını Oku

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber tohumları ile çoğaltılarak üretimi yapılan bir sebzedir. Oldukça faydalı bir besindir ve birçok şekilde yemek yapılarak kullanıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024