Biberli börek yapımında ilk önce hazırlanan kurutulmuş kırmızı biberleri sıcak su içerisine yatırarak yumuşaması sağlayın. Yumuşayan biberleri sıcak su içerisinden alarak soğuk su içerisine koyun ve soğumasını bekleyin daha sonra soğuyan biberleri soyun ve iyice ezin. Daha sonra terince bir tencere içerisine ezmiş olduğunuz biberleri koyun üzerine zeytinyağı, çörek otu, susam, ince kıyılmış kuru soğan ve maydanozu ilave ederek karıştırın. Hazırlanan biberli börek iç harcını bir kenara alarak bekletin. Daha sonra biberli börek hamurunu hazırlamak için işe başlayalım. Biberli börek hamuru için mayayı ılık suda eritin büyükçe bir leğen alarak içerisine un, tuz, çörek otu ve eriyen mayayı karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun.
Yoğrulan hamuru bir süre dinlendirdikten sonra küçük parçalar halinde bölün ve hamurları uzunlamasına her birini açın. Daha sonra acılan hamurları gül şekline gelecek şeklinde bir bir sarın ve her birinin üzerine hazırlanan biberli börek iç harcından koyun ve daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırın içerisine koyarak hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Biberli börek servise hazırdır.
Afiyet olsun.