Biberli omlet, güne lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için en ideal kahvaltı tercihlerinden biridir. Yumurtanın içerdiği protein ve kalsiyum, biberin enerji ve besin ögeleriyle birleşince metabolizmayı hızlandırır.
Biberli omlet kahvaltısı ile güne başlayan insanların her yaptığı iş pozitif olur ve öğle yemeğini kaçırsalar bile enerjileri düşmez.
Biberli omlet yapımında kullanılan biberin rengi kırmızı veya yeşil olabilir. İkisi arasında belirgin bir tat farkı yoktur. Acı olup olmaması ise omleti yapan kişinin tercihine kalmıştır. Az da olsa Meksika menşesi jalapeno türü biber ve siyah biber kullananlar da vardır. Malzeme sıkıntısı yaşayanlar çarliston ve paprika biber kullanılabilir. Merak edenler için
biberli omlet malzeme listesi ve tarif şu şekildedir:
Biberli Omlet İçin Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
- 2 dal maydanoz ve dereotu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
- 3 adet yeşil biber (İsteğe göre yukarıdaki biberler de kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberli Omlet Nasıl Yapılır?
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine sütü dökün. Üzerine beyaz peyniri parçalara bölerek atın. İyice yıkayıp ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin. İyice çırpın. İyi bir kıvam aldığında baharatları ekleyin ve iyice çırpın.
Diğer tarafta iyice yıkayıp orta büyüklükte parçalar halinde doğradığınız yeşil biberin sapından ve tohumlarından kurtulun. Yanmaz, yapışmaz bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Yağ kızgın hale geldiğinde içine biberleri atın. Birkaç dakika kısık ateşte çevirin. Ardından üzerine karışımı döküp iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından omleti ters çevirin ve diğer tarafın da pişmesi için birkaç dakika bekleyin. Geniş bir tabağa alın ve ikiye katlayıp sıcak servis edin.