Biberli Poğaça

Biberli poğaça, Biber çok faydalı bir sebzedir. Yediğimiz her şeyin içerisinde neredeyse bulunur. Sağlık açısından çok faydalıdır. Tedavilerde bile biber çok sık kullanılmaktadır. Biberin çok fazla çeşidi vardır. Çarliston, kırmızı biber, yeşil biber ve karabiber buna örnektir. Kilo vermeyi kolaylaştırır, baş ağrısına iyi gelir, sindirim sistemi gibi sorunları giderir.
Ağrıyan bölgeye birkaç damla biber yağı sürüldüğünde ağrıyan bölgede ağrının azalacağı görülür. Bütün biber çeşitleri hafızaya iyi gelmektedir. Beyni geliştirir ve güçlendirir, unutkanlığı azaltır. Hatta ruh sağlığına bile iyi gelmektedir. Kanser tedavisinde de beyaz biber kullanılmaktadır. Kurutulmuş biber bir tencere kaynatıldığında kaynamış biberi solumak migren hastalığına iyi gelir. Öksürük varsa biber ve bal karışımı tüketildiğinde öksürüğün azaldığı görülür. Sindirim sistemine iyi gelir, kalp sağlığını korur, yüksek kan basıncına, diş ağrılarına, cilt sağlığına, solunum yollarına, saç sağlığına ve katarakt hastalığına iyi geldiğini söylemek mümkündür.

Biberli poğaça tarifi malzemeleri

  • 7 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı ılık süt

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Biberli poğaça tarifi yapılış şekli: Maya, şeker ve ılık süt bir kapta mayalanır.
Daha sonra un havuz şeklinde açılır. Ortasına sıvı yağ, ılık su, tuz ve mayalı karışım eklenip hamur yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. 1 saat kadar hamur mayalandırılır. Daha sonra soğan ve biber robottan çekilir. Daha sonra lor peyniri, biber salçası, kimyon, domates salçası, susam, tuz, nane, sıvı yağ, kekik eklenir ve karıştırılır. Hamurlardan bezeler alınır ve tepsiye dizilir. Üzeri bastırılıp içerisine hazırlanan karışım koyulur ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ve servis edilir.
20.01.2024 05:35:29
Biberli Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biberli Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biberli Poğaça"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kapya Biber

Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C...
Devamını Oku

Çarliston Biber

Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmakt...
Devamını Oku

Domatesli Biberli Et Kavurma

Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, bi...
Devamını Oku

Biber

Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlal...
Devamını Oku

Pul Biberli Yoğurt

Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha...
Devamını Oku

Cin Biber

Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalı...
Devamını Oku

Biberli Tavuk Sote

Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kul...
Devamını Oku

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kali...
Devamını Oku

Biber Turşusu

Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Közlemesi

Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerind...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüke...
Devamını Oku

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon i...
Devamını Oku

Acı Biberli Domates Sosu

Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumuz sos kış...
Devamını Oku

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23'ü Çin'de, %10'u Türkiye'de, %9'u Nijerya'da yetiştirilme...
Devamını Oku

Pul Biber

Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmaktadır...
Devamını Oku

Kuru Patlıcan Biber Dolması

Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde farklı ya...
Devamını Oku

Biberli Ekmek Hamuru

Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerekmisafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir hamur iş...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp kışa sak...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zev...
Devamını Oku

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber tohumları ile çoğaltılarak üretimi yapılan bir sebzedir. Oldukça faydalı bir besindir ve birçok şekilde yemek yapılarak kullanıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024