Dolmalık biber ile zeytinyağlı ya da kıymalı dolma yapılabilir. Tercihinize bağlı olarak yapılabilecek bu iki dolma şekli de hazırlanışı kolay bir o kadar da lezzetlidir. Dolmalık biber alırken mümkün olduğuna küçük ve alt tabanı düz olanlar seçilmelidir. Biberler önce yıkanmalı sonrasında ise tohumları temizlenmelidir. Biberlerin sapının olduğu bölüm ne kadar düzgün çıkartılırsa tohumlar da biberin içine daha az kaçar.
Böylece dolma biber yemeği daha lezzetli olur. Genelde zeytinyağlı dolma biberde biberlerin sapının etrafı yuvarlak kesilip alt kısmında bulunan tohumlar bıçak yardımıyla alınarak kapak yapılabilir. Etli dolmalık biber yemeğinde ise biberlerin ağzı yuvarlak şeklinde kesilmiş domateslerle kapılır. Dolmalık biberden harika turşularda yapılabilir. Hem görsel hem de damak lezzetine hitap eden bu turşuyla yemek masalarınızı süsleyebilirsiniz.