Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ile servis edebilir misafir kabul edebilirsiniz. Kırmızı etinizi kasaptan alırken etinizin taze ve sinirlerinin alınmış olmasına dikkat ederseniz etleri doğramanız daha kolay ve tadı enfes olur.
Domatesli biberli et kavurma kolay görünse de her yemeğin bir lezzet sırrı ve püf noktası vardır. Domatesli biberli et kavurmanın yanında tereyağlı pilav servis ederseniz. Lezzetinize lezzet katacaktır.
Domatesli biberli et kavurma için önce etinizi yıkamalı süzgeçten geçirmelisiniz. Etinizi küp-küp doğrayınız. Et kavurmanıza başlamadan önce tavayı iyice kızdırılmalı. Kızdırılan tavaya az yağ ekleyiniz. Sote olacak etinizi tavaya ekleyiniz. Etiniz renk değiştirene suyunu çekene kadar karıştırınız. Bir çatal yardımı ile kavrulduğunu anlayabilirsiniz. Etleriniz küp ise soğanı, biberi, domatesi de küp doğrarsanız iyi olur. Doğradığınız soğanı tavanıza ekleyiniz.
Soğanlar suyunu çekene pembeleşinceye kadar kavurunuz. İki bardak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra yıkadığınız doğradığınız biberleri ekleyip tavada kavurmaya devam ediniz. Doğranmış domatesleri ekleyip ateşin altını en az olacak şekilde azaltınız. İstek üzerine tuzunu ekleyiniz. Seçtiğiniz baharatları karabiber, kekik ekleyip tavayı karıştırınız. İsteğiniz üzerine yarım kaşık biber ya da domates salçası ekleyebilirsiniz. Pişmesi ve yumuşaması için kapağını kapatınız. Son olarak et kavurmanıza lezzet tat vermesi için zeytinyağını çok az üzerinde gezdirebilirsiniz. 15 dakika sonra hazır pişmiş olacaktır. Pilav eşliğinde domatesli biberli et kavurmanızı sunum edebilirsiniz.
Afiyet olsun.