Domatesli Biberli Et Kavurma

Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ile servis edebilir misafir kabul edebilirsiniz. Kırmızı etinizi kasaptan alırken etinizin taze ve sinirlerinin alınmış olmasına dikkat ederseniz etleri doğramanız daha kolay ve tadı enfes olur.
Domatesli biberli et kavurma kolay görünse de her yemeğin bir lezzet sırrı ve püf noktası vardır. Domatesli biberli et kavurmanın yanında tereyağlı pilav servis ederseniz. Lezzetinize lezzet katacaktır.

Domatesli Biberli Et Kavurma Malzemeleri

  • 1/2 kilogram kuşbaşı dana et
  • 3 tane taze domates
  • 3 tane tatlı ya da istek üzerine acı sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane orta ya da büyük soğan
  • İstek üzerine tuz ve kekik

Domatesli Biberli Et Kavurma Nasıl Yapılır?


Domatesli biberli et kavurma için önce etinizi yıkamalı süzgeçten geçirmelisiniz. Etinizi küp-küp doğrayınız. Et kavurmanıza başlamadan önce tavayı iyice kızdırılmalı. Kızdırılan tavaya az yağ ekleyiniz. Sote olacak etinizi tavaya ekleyiniz. Etiniz renk değiştirene suyunu çekene kadar karıştırınız. Bir çatal yardımı ile kavrulduğunu anlayabilirsiniz. Etleriniz küp ise soğanı, biberi, domatesi de küp doğrarsanız iyi olur. Doğradığınız soğanı tavanıza ekleyiniz.
Soğanlar suyunu çekene pembeleşinceye kadar kavurunuz. İki bardak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra yıkadığınız doğradığınız biberleri ekleyip tavada kavurmaya devam ediniz. Doğranmış domatesleri ekleyip ateşin altını en az olacak şekilde azaltınız. İstek üzerine tuzunu ekleyiniz. Seçtiğiniz baharatları karabiber, kekik ekleyip tavayı karıştırınız. İsteğiniz üzerine yarım kaşık biber ya da domates salçası ekleyebilirsiniz. Pişmesi ve yumuşaması için kapağını kapatınız. Son olarak et kavurmanıza lezzet tat vermesi için zeytinyağını çok az üzerinde gezdirebilirsiniz. 15 dakika sonra hazır pişmiş olacaktır. Pilav eşliğinde domatesli biberli et kavurmanızı sunum edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:26:58
Domatesli Biberli Et Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domatesli Biberli Et Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Domatesli Biberli Et Kavurma"
Çok yetersiz açıklamalar bunlar. Bilen biri zaten yapabilir bu yemeği, bilmeyen ise bu bilgilerle yapamaz. 2 bardak su koyabilirsiniz ne demek, koyacak mıyız koymayacak mıyız? Yetersiz ve kötü bir tarif
Batuhan . 19.01.2018

Kapya Biber

Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C...
Devamını Oku

Çarliston Biber

Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmakt...
Devamını Oku

Biber

Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlal...
Devamını Oku

Pul Biberli Yoğurt

Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha...
Devamını Oku

Cin Biber

Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalı...
Devamını Oku

Biberli Tavuk Sote

Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kul...
Devamını Oku

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kali...
Devamını Oku

Biber Turşusu

Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Közlemesi

Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerind...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüke...
Devamını Oku

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon i...
Devamını Oku

Acı Biberli Domates Sosu

Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumuz sos kış...
Devamını Oku

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23'ü Çin'de, %10'u Türkiye'de, %9'u Nijerya'da yetiştirilme...
Devamını Oku

Pul Biber

Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmaktadır...
Devamını Oku

Kuru Patlıcan Biber Dolması

Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde farklı ya...
Devamını Oku

Biberli Ekmek Hamuru

Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerekmisafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir hamur iş...
Devamını Oku

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp kışa sak...
Devamını Oku

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zev...
Devamını Oku

Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber tohumları ile çoğaltılarak üretimi yapılan bir sebzedir. Oldukça faydalı bir besindir ve birçok şekilde yemek yapılarak kullanıl...
Devamını Oku

Dolmalık Biber

Dolmalık biber ile zeytinyağlı ya da kıymalı dolma yapılabilir. Tercihinize bağlı olarak yapılabilecek bu iki dolma şekli de hazırlanışı kolay bir o kadar da...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024