Kapya biberlerimizi yıkayıp doğruyoruz. Yemeklik gibi çok küçük parçalar olmayacak. Maydanozu da yine yıkayıp ortalama boylarda doğruyoruz. Biber ve maydanozu kavanoza koyuyoruz. Önceden su dolu bir kâsede beklettiğimiz sarımsakları çıkarıp kolaylıkla soyuyoruz. Üç ya da dört parçaya bölüyoruz. Kavanoza sarımsakları da ekliyoruz. Üzerine sirke, tuz ve yağı ekliyoruz. Uzun süre diri kalması için en son yarım aspirini de koyuyoruz. Kavanozu biraz çalkaladıktan sonra boşluk varsa üstünü içme suyu ile tamamlayın.
Kavanozu sıkıca kapattıktan sonra gün içinde 3-4 defa kavanozu sallıyoruz. Takip eden günlerde ise günde bir kere sallamak sirke ve biberin birbirine lezzet vermesini sağlayacaktır. Hemen ertesi gün yenilebilen turşumuzun beklettikçe tadı güzelleşecektir. Sofraya koymadan önce üzerine farklı soslar ekleyerek sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.