Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biberli Bulgur Pilavı

Biberli Bulgur Pilavı

Biberli Bulgur Pilavı, Buğday bitkisinin belli işlemlerden geçirilip işlenmesiyle ortaya çıkan lezzetli tahıl ürününe bulgur adı verilir. Özellikle Anadolu'da bol çeşitli yemekleri yapılır. Bulgur pilavı da aralarında en sık tercih edilenidir. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Neredeyse herkes tarafından sevilerek tüketilir. Bulgur besleyici ve doyurucu bir besindir. Bulgur pilavının yapımı yöreden yöre farklılık gösterse de her biri birbirinden lezzetlidir. Etli, sade, sebzeli, patlıcanlı, yeşil mercimekli, salçalı, nohutlu gibi birçok çeşitleri bulunur. Bu çeşitlerden bir tanesi de tarifimizde olduğu gibi biberli bulgur pilavıdır. Her zaman kolaylıkla yapılabilir. Basit ve çok pratik bir yemek olmasının yanı sıra son derece sağlıklı ve lezzetlidir. Özellikle kilo kontrolü için diyet yapan kişilere önerilen bulgur pilavı sağlık açısından da oldukça yararlıdır. İçeriğinde bulunan besin lifi sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca lif oranı yüksek olan bulgurun diğer pilavlara göre daha fazla tok tutucu bir özelliği vardır. Bulgurda karbonhidrattan fazla protein bulunduğu çoğu Uzman tarafından haftada 1 kez mutlaka tüketilmesi önerilir. Et ve tavuk yemekleri ile büyük uyum sağlar. Tercihe göre içerisine normal su koymak yerine et veya tavuk suyu ilavesi de yapılabilir.

Biberli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Biberli bulgur pilavı için öncelikli olarak tüm malzemeler hazırlanmalıdır. Kuru soğanların kabukları kesilerek ince ince kıyılır. Yeşil ve kırmızı biberlerin baş kısımları kesilerek içerisinde tohumları ayıklanır. Daha sonra her biri yarım ay şeklinde ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küçük küpler halinde doğranır. Biberli bulgur pilavı yapımında teflon bir tencere tencere tercih edilebilir. Tencereye sıvı yağ dökülerek ocağa alınır. Yağ kızdıktan sonra içerisine soğanlar lave edilir. Soğanlar pembeleşince biberler ilave edilir. Biberler biraz kavrulduktan sonra tencereye domatesler ilave edilir. Tüm sebzeler 1-2 dakika kadar kavrulur. Daha sonra tencereye salça ilavesi yapılır. Salça kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Tuz ve baharatlar da eklendikten sonra tencereye su ilavesi yapılır. Diğer bir yandan bulgurlar kevgire alınarak soğuk su ile iyice yıkanır. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca içerisine bulgurlar da ilave edilir. Bulgur 1-2 kez kaşıkla karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte biberli bulgur pilavının pişmesi beklenir. Bulgur suyunu çekmeye başlayınca üzeri göz göz olacaktır. O esnada ocağın altı kapatılır. Bulgur pilavı durdukça şişecektir. O nedenle pirinç pilavında olduğu gibi suyunu tamamen çekmesine gerek yoktur. Üzerine kâğıt havlu serilerek yaklaşık 10-15 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra kaşık yardımıyla karıştırılarak servis tabaklarına pay edilir. Tercihe göre sunum yaparken şekilli bir kalıp veya yuvarlak bir kâse kullanılabilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:00:23
Biberli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biberli Bulgur Pilavı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Biberli Bulgur Pilavı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kapya Biber
Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C, K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastal...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin...
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı i...
Biber
Biber
Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ...
Pul Biberli Yoğurt
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca...
Cin Biber
Cin Biber
Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac...
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinliği...
Biber Turşusu
Biber Turşusu
Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hem de ayrı ayrı yapılmaktadır. T...
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun...
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüketilmektedir. Ancak yeni tatlara da kapıyı aralamak gerekir. Kırmızı biber turşusu tarifimiz k...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon ise toksinlerden vücudu arındırmaya yardımcı olur. Bu karışımlar bir araya geldiğinde müthiş b...

 

Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Cin Biber
Biberli Tavuk Sote
Biber Tohumu
Biber Turşusu
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Turşusu
Yoğurt Limon Pul Biber
Acı Biberli Domates Sosu
Biber Yetiştiriciliği
Pul Biber
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Biberli Ekmek Hamuru
Kırmızı Biber Sosu
Fırında Biber Dolması
Kırmızı Biber
Dolmalık Biber
Biberli Tuzlu Kurabiye
Dolma Biber
Biber Sosu
Biber Kızartması
Biberli Yoğurt
Domatesli Biberli Poğaça
Biberli Yumurta
Biberli Lor
Domates Kırmızı Biber Sosu
Popüler İçerik
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril...
Pul Biber
Pul Biber
Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak...
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ...
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerek misafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir ...
Kırmızı Biber Sosu
Kırmızı Biber Sosu
Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024