Biberli Kurabiye

Biberli Kurabiye

Biberli Kurabiye, kurabiye denilince akla tatlı bir tat gelse de tuzlu kurabiyeler yapmak da mümkündür. Kurabiyenin birbirinden farklı bir çok çeşidi vardır. İster mahlepli, ister peynirli, ister biberli tuzlu kurabiyeler yapılabilir. Mahlep tuzlu tatlılarda sıkça kullanılır. Mahlep de bir çeşit baharattır. Hamur işlerine hoş bir koku ve yumuşaklık verir. Aktarlardan rahatlıkla temin edilir. Kurabiyedeki ağızda dağılan gevrek tat mahlep sayesinde elde edilir. Biberli kurabiyeler baharattan vazgeçemeyen kişiler için oldukça lezzetli bir tariftir. Bu tür kurabiyelere genellikle pastanelerde ve fırınlarda rastlanır. Fakat evde yapımı da oldukça kolaydır. Bir çok hamur işinin aksine hem yapımı pratiktir. İster kahvaltılarda için ister çay saatlerde çayın yanında tercih edilebilir.

Biberli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Alabildiği kadar un
Üzeri İçin,
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Biberli Kurabiye Yapılışı

Biberli kurabiyenin hazırlanması için derin bir karıştırma kabı tercih edilmelidir. İçerisine sıvı yağ, salça, tuz, süt, toz şeker, sirke, kırmızı pul biber, yumurtalar, mahlep ve kabartma tozu eklenerek parmak uçlarıyla yoğrulmaya başlanır. Tüm malzemeler iyice yoğurunca üzerine yavaş yavaş un ilavesi yapılır. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar iyice yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Eğer karışım sulu olursa içerisine 1-2 yemek kaşığı un ilavesi yapılabilir. Hazırlanan hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Ayrılan parçalardan bir tanesi düz bir zemine alınarak 1 parmak kalınlığında merdane ile açılır. Üzerine kurabiye kalıplarından batırarak şekiller çıkartılır. Kalıpları olmayanlar çay bardağı veya şişe kapağı kullanabilir. Ayrıca kurabiyeler kalıp kullanımına gerek kalmadan da elle şekiller verilebilir.

Kurabiye hamuru elle yuvarlanıp kalem şeklinde silindir yapılarak simit gibi birleştirilebilir. Yada şeritler yuvarlanarak daha sonra örgü gibi örülebilir. Kurabiyelere verilen şekillerin bir sınırlaması yoktur. Herkes istediği şekillerde hazırlayabilir. Daha sonra biberli kurabiye yapımında kullanılacak fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıt üzerine şekil verilen hamurlar düzgün bir şekilde yerleştirilir. Bütün hamurlar fırın tepsisine dizilerek üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Tercihe göre bazılarının üzerine çörek otu serpilirken bazılarının üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Kurabiyelerin üzeri hafif kızarınca fırından çıkarılır. Fırından çıkarılan biberli kurabiyeler oda sıcaklığında ılındıktan sonra servis tabağına alınır. Sıcakken tepsiden alınan kurabiyeler dağılabilir. O nedenle kurabiyelerin oda sıcaklığında bekletilmesi önemli bir püf noktasıdır. Servis tabağına alınan biberli kurabiyeler çayın yanında sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 15.11.2018 18:39:17
Biberli Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Biberli Kurabiye Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Biberli Kurabiye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kapya Biber
Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalı...
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Yeşil Biber Görmek, Rüyada yeşil biber görmenin birden fazla anlamı bulunmaktadır ve bu anlamlar rüya sahibi kişinin gördüğü diğer simgelere göre değişmektedir. Rüyada görülen yeşil biber genel olarak, çekilecek zorlukların, sıkıntıların, ...
Rüyada Biber Görmek
Rüyada Biber Görmek
Rüyada biber görmek, kişinin cinsiyetine, yaşadığı kültüre ve gerçek hayatta yaşadığı olaylara göre farklı şekiller de alimler tarafından yorumlanmaktadır. Rüyada biber görmek, insanın çok hırs yapması ve bu hırsın hayatta daima başarıların art arda...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin...
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ...
Biber
Biber
Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ...
Pul Biberli Yoğurt
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca...
Cin Biber
Cin Biber
Cin biber, süs biberi olarak ta bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac...
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir.Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinl...
Biber Turşusu
Biber Turşusu
Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hemde ayrı ayrı yapılmaktadır. Tu...
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun...

 

Kapya Biber
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Biber Görmek
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Cin Biber
Biberli Tavuk Sote
Biber Tohumu
Biber Turşusu
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Turşusu
Yoğurt Limon Pul Biber
Acı Biberli Domates Sosu
Biber Yetiştiriciliği
Pul Biber
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Biberli Ekmek Hamuru
Kırmızı Biber Sosu
Fırında Biber Dolması
Kırmızı Biber
Dolmalık Biber
Biberli Tuzlu Kurabiye
Dolma Biber
Biber Sosu
Biber Kızartması
Biberli Yoğurt
Domatesli Biberli Poğaça
Biberli Yumurta
Popüler İçerik
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevk...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır....
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril...
Pul Biber
Pul Biber
Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak...
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kapya Biber
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Biber Görmek
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019