Domatesli Biberli Makarna, Makarna durum buğdayından üretilmekte olan irmiğin bazı ve suyu zenginleştiren bazı maddeler ile harmanlanması ve isteğe göre şekil verilerek kurutulması sonucunda ortaya çıkan herkesçe bayılarak yenen yarı hazır besin maddesidir. Makarnanın kesinlikle durum buğdayından su ile irmik karışımından üretilmiş olması gerekir. Durum buğdayından üretilen buğdayın makarnalık kalitesini; enzim aktivitesi, tanesinin fiziksel özellikleri, pigment içeriği, protein miktarı ve endosperm yapısı içeriği gibi çeşitli birçok özelliği vardır. Sert durum buğdayından üretilen makarnada kullanılan irmik için en uygun olan buğday türüdür. Yumuşak olan buğdaydan ise pasta, ekmek ve tatlı yapmak için kullanılan un elde edilir. Bugün sizler ile bayılacağınız bir makarna tarifi olan domatesli biberli makarna tarifini vereceği hadi başlayalım.
Domatesli Biberli Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Yeterince tuz
500 gram kıvırcık makarna (daha farklı makarna çeşidi de kullanabilirsiniz.)
Sızma zeytinyağı
240 gram domates
Fesleğen
Bir tane küçük boy sarı biber
120 gram beyaz soğan
Bir tane küçük boy taze kırmızı biber
Domatesli Biberli Makarna Yapılışı
Domatesli biberli makarna için öncelikle domateslerin içini oyun ve kaynar su içerisinde tam bir dakika bekletin. Sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini alın ve küçük dilimleyin. Daha sonra taze kırmızı biber ile sarı biberi közledikten sonra kabuklarını soyun ve jülyen şeklinde doğrayın. Sonra soğanların kabuklarını soyun ve ince, ince doğrayın ve tava içine zeytinyağı ile üç dakika kadar soteleyin. Soteledikten sonra tavayı ocaktan indirin sonra jülyen kesmiş olduğunuz biberler, domates dilimleri, ince kıymış olduğunuz fesleğen ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırın. Sosunu yaptıktan sonra sıra geldi makarnayı haşlama işlemine bunun için derin bir tencere içine tuzlu su yapın ve ocağa koyun. Su kaynadıktan sonra kıvırcık makarnaları kaynayan tuzlu suyun içine atın ve al dente haşlayın. Al dente haşladığınız makarnayı soğuk sudan geçirin ve süzün. Sonra yapmış olduğunuz domatesli biberli sosu da ilave edin ve servis tabaklarına alın. Yanında yoğurt yada ayran ile enfes oluyor.
Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 07.06.2023 17:59:32
Domatesli Biberli Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Domatesli Biberli Makarna"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalı...
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Yeşil Biber Görmek, Rüyada yeşil biber görmenin birden fazla anlamı bulunmaktadır ve bu anlamlar rüya sahibi kişinin gördüğü diğer simgelere göre değişmektedir. Rüyada görülen yeşil biber genel olarak, çekilecek zorlukların, sıkıntıların, ...
Rüyada Biber Görmek
Rüyada biber görmek, kişinin cinsiyetine, yaşadığı kültüre ve gerçek hayatta yaşadığı olaylara göre farklı şekiller de alimler tarafından yorumlanmaktadır. Rüyada biber görmek, insanın çok hırs yapması ve bu hırsın hayatta daima başarıların art arda...
Çarliston Biber
Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin...
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ...
Biber
Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ...
Pul Biberli Yoğurt
Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca...
Cin Biber
Cin biber, süs biberi olarak ta bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac...
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri...
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir.Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinl...
Biber Turşusu
Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hemde ayrı ayrı yapılmaktadır. Tu...
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun...
Kapya Biber
Rüyada Yeşil Biber Görmek
Rüyada Biber Görmek
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Cin Biber
Biberli Tavuk Sote
Biber Tohumu
Biber Turşusu
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Turşusu
Yoğurt Limon Pul Biber
Acı Biberli Domates Sosu
Biber Yetiştiriciliği
Pul Biber
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Biberli Ekmek Hamuru
Kırmızı Biber Sosu
Fırında Biber Dolması
Kırmızı Biber
Dolmalık Biber
Biberli Tuzlu Kurabiye
Dolma Biber
Biber Sosu
Biber Kızartması
Biberli Yoğurt
Domatesli Biberli Poğaça
Biberli Yumurta
Popüler İçerik
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevk...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır....
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril...
Pul Biber
Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak...
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Haziran - 2023