Biberli Ekmek Biberli ekmek, Hatay yöresinin kahvaltılarında, öğle yemeklerinde ve çayın yanında sıklıkla tercih edilen lezzetlerinden biridir. Eğer bir gün Hatay sokaklarında gezdiyseniz ya da gezecek olursanız, Hataylı hanımların o güzel ellerinden çıkan biberli ekmek kokusunun mutlaka burnunuza geleceğinden emin olabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti evde de deneyimleyebilmeniz için sizlerle biberli ekmek tarifini paylaşıyoruz. Elinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır? 1. Ilık süt, toz şeker ve instant mayayı bir karıştırma kabına alın ve hafifçe karıştırın. Maya kabardıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle kapatarak bir süre dinlenmeye bırakın. 2. Üzeri için gerekli malzemeleri bir rondo veya doğrayıcı yardımıyla ince doğrayın. Baharatları ve yağı da ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. 3. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve daire şeklinde açın. Bu hamurları fırın tepsisine dizin ve hazırladığınız karışımı hamurların üzerine yayarak her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayın. 4. Parmak uçlarınızla hafifçe bastırın ve önceden 190 santigrat dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Hatay usulü biberli ekmek servise hazırdır. Afiyet olsun! |