Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli kek, sıradan keklerden sıkılan ve farklı lezzetler arayışında olan kişiler için ideal bir alternatif örneğidir. Sıradan bir keke göre daha sağlıklı olduğu söylenebilir. Çünkü genellikle şekersiz yapılır ve içine eklenecek yağ da sıradan bir keke göre yüzde 50 daha azdır. Biberli kek genellikle çayla servis edilmesine rağmen yanında ayran da tercih edilebilir. Diğer soğuk içecekler de iyi bir seçim olur. Kullanılan biberin rengi önemli değildir ve tadında fark edilebilir bir değişikliğe neden olmaz. Genellikle acı biber kullanılmasına rağmen bu seçim mutfağın şefine ve seçimine göre değişebilir. Biberli kek daha az kabarması ve tuz kullanılmasından dolayı bazı yörelerde biberli ekmek olarak anılır. Fakat malzeme olarak kekten çok da farkı olmaması ona "kek" denmesine neden olmuştur. Pastacıda ve marketlerde hazır kek bölümlerinde bulunması zor olduğundan biberli keki denemek isterseniz mutfağa girmeye hazır olmalısınız. Az ve ucuz malzemeyle, yapılması oldukça kolay olan biberli kek tarifi şu şekilde hazırlanır:


Biberli Kek Malzemeleri

  • 1 paket margarinin yarısı (Ortalama 100 gram)
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 100 gram rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 adet yeşil biber (Tercihen acı olmalı)
  • Üzerine serpmek için susam ve çörek otu

Biberli Kek Nasıl Yapılır?


Yeşil biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp içindeki tohumlardan ve saplarından kurtulun. Çok kısa zeytinyağı ile kavurarak yumuşatın. Diğer taraftan derin bir kaba unu ekleyin. Ortasına bir açıklık yaratıp içine yumurta, süt, kabartma tozu, margarin, tuz, baharat ve beyaz peyniri koyup iyice karıştırıyoruz. İsteğe göre el yardımıyla iyice yoğrulan hamura son olarak hafif kızarmış yeşil biberler eklenir ve her tarafa eşit miktarda yayılana kadar karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına veya aynı şekilde yağlanmış (Veya yağlı kâğıt serilmiş) tepsiye konulur. Kek kalıbına konulacaksa susam ve çörek otu hamurdan önce kalıba serpilir. Tepside ise hamurdan sonra üzerine serpebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürülen biberli kek ortalama 35 dakika sonra fırından çıkarılır ve dilimlenerek servis edilebilir. 1 porsiyon biberli kek servisi için 2 dilim önerilir.

Biberli Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcanlı Biberli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Biberli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Güncel

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri