Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Domatesli Biberli Bulgur Pilavı, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir pilav türüdür. Bulgur, pirince göre daha az kalorili ve daha besleyici olmasıyla bilinir. Yaz aylarında daha çok tercih edilmesinin sebebi ise domates ve biberin mevsimi olmasıdır. Bu sebzeler pilava ayrı bir lezzet katar. Domatesli Biberli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyun. Daha sonra küp küp doğradığınız soğanı çok az kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine yine küp küp doğradığınız üç-dört adet kabuğu soyulmuş domatesi, bir yemek kaşığı domates salçasını ve küçük küçük doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Son olarak pilavlık bulguru, pul biberi, karabiberi, suyu ve tuzu ekleyerek domatesli biberli bulgur pilavını suyunu çekene kadar pişirin. Pilav dinlendikten sonra servise hazırdır. Ekstra Bilgiler Domatesli biberli bulgur pilavı, yanında yoğurt veya cacık ile servis edilebilir. Ayrıca, taze yeşillikler ve salatalarla da tamamlanabilir. Bu pilav, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunar. Bulgurun yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tok tutar ve sindirim sistemini düzenler. Domatesli biberli bulgur pilavının besin değerini artırmak için içerisine bezelye, havuç veya mısır gibi sebzeler eklenebilir. Ayrıca, bu pilavı et veya tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak da sunabilirsiniz. Bu tarif, özellikle yaz aylarının taze ve lezzetli sebzeleriyle yapıldığında, sofralarınıza renk ve tat katacaktır. Denemenizi ve sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririz. |