Kırmızı Kapya Biber Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 dal taze soğan (ince doğranmış)
- Birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- Kapya biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, fırın tepsisine dizin.
- Biberleri 200°C'de önceden ısıtılmış fırında, kabukları kararana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada çevirmeyi unutmayın.
- Fırından çıkan biberleri bir kabın içine alıp üzerini streç filmle kapatın. Bu işlem buharın etkisiyle biberlerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayacaktır.
- 10-15 dakika bekledikten sonra biberlerin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
- Bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırarak sosunu hazırlayın.
- Dilimlenmiş biberleri, ince doğranmış taze soğan ve maydanozu bir salata kasesine alın.
- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Salatayı en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Biberleri közlemek için fırın yerine ocak üstünde ızgara da kullanabilirsiniz.
- Salatayı dinlendirmek, tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar.
- Daha ferah bir tat için birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
- Vegan bir seçenek için nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Kırmızı kapya biber salatasını, ızgara et yemeklerinin yanında, zeytinyağlı bir mezze olarak veya taze ekmekle birlikte ana yemek olarak tüketebilirsiniz.
|