Domates ve biber soslu makarna nasıl yapılır?

Renkli biberlerin ve domatesin lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu nefis makarna, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Taze baharatlar ve zeytinyağının dengeli uyumuyla hazırlanan sos, makarnayla buluştuğunda ortaya çıkan lezzet şöleni sadece 30 dakikada sofralarınızı süslüyor.

20 Kasım 2025

Domates ve Biber Soslu Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram makarna (spagetti veya fettuccine)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil dolmalık biber (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 400 gram doğranmış domates (konserve veya taze)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Yapılışı:

  • Geniş bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı paket talimatlarına göre al dente olacak şekilde pişirin. Pişen makarnayı süzün ve bir kenara ayırın.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) soteleyin.
  • Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin, kokusu çıkana kadar.
  • Kırmızı ve yeşil biberleri tavaya ekleyin, biberler hafif yumuşayıp renkleri canlanana kadar (5-7 dakika) sotelemeye devam edin.
  • Domates salçasını ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun, ardından doğranmış domatesleri, kuru fesleğen ve kekiği ilave edin.
  • Sosu kaynamaya bırakın, sonra ateşi kısıp 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin, sos kıvam alana kadar. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Süzülmüş makarnayı sosla tavada karıştırın, iyice harmanlayın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Sosu daha kremsi yapmak için pişirme sonunda birkaç yemek kaşığı makarna suyu ekleyebilirsiniz.
  • Acı sevenler için bir tutam kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Taze domates kullanıyorsanız, kabuklarını soyup küp küp doğrayarak kullanın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri
Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri
Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı
Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı
Biber Salçası Tarifi ve Malzemeleri
Biber Salçası Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi ve Malzemeleri
Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Biber Gazı Etkileri ve Zararları
Biber Gazı Etkileri ve Zararları
Dolmalık Biber Tarifi ve Malzemeleri
Dolmalık Biber Tarifi ve Malzemeleri
Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri
Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri
;