Domates ve Biberli Makarna Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet dolmalık biber (küp doğranmış)
- 4 adet olgun domates (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı, domatesin asitliğini dengelemek için)
- Taze fesleğen (servis için)
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 25-30 dakika
Yapılışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın
- Doğranmış soğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayıncaya kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun (yanmamasına dikkat edin)
- Küp doğranmış biberleri ilave edin, 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
- Küp doğranmış domatesleri, kuru fesleğen ve kekiği ekleyin
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı şekeri ekleyip karıştırın
- Ocağın altını kısıp, kapağını kapatarak 15-20 dakika kaynamaya bırakın
- Sos kıvam alıp domatesler iyice yumuşayınca ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Haşlanmış makarnanızın üzerine bu sosu gezdirin
- Üzerine taze fesleğen yaprakları ve rendelenmiş parmesan serpin
- Sıcak olarak servis yapın
İpuçları:
- Daha kremamsı bir sos için 1-2 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz
- Acı sevenler için 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyebilir
- Domatesleri soyarsanız daha pürüzsüz bir sos elde edersiniz
- Sosu blender'dan geçirerek daha homojen bir kıvam elde edebilirsiniz
|