Kırmızı biberli pazı kavurması nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan pazı, kırmızı biberle buluştuğunda ortaya nefis bir kavurma çıkıyor. Sapları ve yaprakları ayrı pişirilen pazının kendine has dokusu, salçalı sosla harmanlanıyor. Pratik tarifi ve püf noktalarıyla bu yemek, sofralara renk katacak bir seçenek sunuyor.
Kırmızı Biberli Pazı Kavurması Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet pazı (yaklaşık 500-600 gram)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı acılık için)
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Pazıların kök kısımlarını kesin, yaprakları ile saplarını ayırın. Hem sapları hem yaprakları ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ince dilimleyerek veya ezip soğanlara ekleyin, 1 dakika daha kavurun.
- Kırmızı biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
- İnce doğranmış pazı saplarını tavaya ekleyin. Orta ateşte 4-5 dakika kavurun.
- Pazı yapraklarını, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ve kimyonu ekleyip yapraklar diriliğini kaybedene kadar 5-7 dakika kavurmaya devam edin.
- Son olarak limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Püf Noktaları:
- Pazı saplarını yapraklardan önce pişirmek daha iyi bir kıvam sağlar.
- Kırmızı biber salçası yerine domates salçası da kullanabilirsiniz.
- İsterseniz son dakika üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak pilav veya bulgur pilavı yanında mükemmel gider. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek de servis edebilirsiniz.
|